fotoveld fotoveld fotoveld

Agility

  • Relaxed en resultaatgericht trainen voor handler en hond.
  • Maximaal 4 combinaties per groep. ( Training op maat.)
  • Les van een gediplomeerd instructrice met meer dan 15 jaar wedstrijdervaring.
  • Voor reactieve honden wordt hersenwerk ge├»ntegreerd in de lessen.
  • Training op goedgekeurde en veilige behendigheidstoestellen.
  • Aandacht voor een goede sprongtechniek
  • Speciale lessen voor pups en jonge honden.
daisy

Agility is een sport waarbij de hond op aanwijzingen van de handler een parcours aflegt. Om dit spel goed te kunnen spelen is een goede samenwerking tussen handler en hond noodzakelijk. De hond leert de aanwijzingen van de handler begrijpen en de handler leert hoe de hond reageert. Bij dit spel worden hond en handler zowel lichamelijk als mentaal uitgedaagd.

Voor agility is het belangrijk dat de hond zich bewust is van zijn lichaam. Weet je bijv. dat een hond zich meer bewust is van zijn voorhand dan van zijn achterhand? Een grondige basis, co├Ârdinatie, balans en een goede bespiering zijn nodig voor het goed en veilig beoefenen van agility.

Bij trainingscentrum Dogfit wordt gewerkt met veilig, hondvriendelijk en goedgekeurd materiaal. De raakvlakken zijn voorzien van een stroeve en schokdempende laag. De band breekt in twee stukken als dat nodig is, zodat blessures zoveel mogelijk worder voorkomen.

Het mooie van agility is dat je kunt blijven leren. Elk parcours is een nieuwe uitdaging. Zoeken naar de beste oplossing om je hond door het parcours te leiden en dit dan ook nog goed uitvoeren. Je kunt wedstrijden gaan doen of recreatief blijven trainen. Het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat jullie samen op een positieve manier bezig zijn.

fotoch

Behendigheid, een sport
van deze tijd.
Uitdagend, zelfs verslavend.
Hoog, door, paaltjes, samen rond,
plezier voor handler en hond.
Winnen is leuk,
verliezen niet erg.
Als je maar de top bereikt
van je eigen berg.

* * * * *